Allmänt

”Efterlyst” – Intervju med mamman från Arboga

artikelbild9

Vi sitter här och tittar på ”Efterlyst” på Tv3, Håkan och jag, det sista programmet dessutom. Men det speciella med kvällens program är intervjun med Emma, mamman till Mats och Saga, de två mördade barnen från Arboga. Jag kan inte förstå hur hon klarar av att vara så lugn och sansad när hon sitter och pratar om allt det här, det har ju dock bara gått ca 2 månader sedan det hände, två månader som hon dessutom legat nedsövd en del av tiden. Men naturligtvis är det fantastiskt om hon har lyckats bearbeta chocken och sorgen så mycket och kommit så här långt, att hon kan prata så sansat om det. Hon berättar i intervjun om stödet ifrån anhöriga och den viktiga profissionella hjälpen, och det märks hur viktigt det har varit för henne. Men jag tror också att en av de mest drivande skälen just nu, är den extrema viljan att få se rätt person dömas för det den har gjort mot hennes barn. Denna vilja gör att hon håller sig uppe och går vidare, för att orka med rättegångar och allt jobbigt som kommer att följa på den.

Hur det än är, så hoppas jag av hela mitt hjärta att det ska gå bra för Emma i livet trots denna fruktansvärda tragedi hon har fått uppleva, och mer än något annat önskar jag att rätt person ska få betala för det.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...