Appropå kladdkakor.. 😀
Jag ska ner till mamma om några minuter och träffa lite vänner från Göteborg och då passade jag på att baka ännu en kladdkaka, dock ett annat recept än i går. Denna är en riktig chocoholickaka, med massa choklad, både i och utanpå. 😀
Här kommer receptet innan jag kilar iväg, för den som vill göra en riktigt god kaka till söndagsfikat. =))
Chocoholic-kladdis!
Du behöver:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl (150 g) vetemjöl
1 krm salt
5-6 droppar mintessens
Daimgrädde
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
1 påse dajmkulor
blandat chokladströssel
Gör så här:
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda
till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14 –15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Själv kylde jag ner min i frysen eftersom jag skulle ha den idag.
Lossa kakan ur formen. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner dem i grädden. Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med chokladströssel av olika slag.
Själv använde jag olika strösselsorter som jag hittat på Maxi, supergoda chokladsaker. 😀
Rikligt med strössel på så det blir riktigt chokladigt. 😀
Nu ska jag försöka få med mig kaka, hund och väska med lite olika måste-prylar ner till min mor. 😛 Ha en fortsatt fin söndag alla, och på återseende lite senare!
mumsigt 🙂