kladdkaka12

 

Appropå kladdkakor.. 😀

Jag ska ner till mamma om några minuter och träffa lite vänner från Göteborg och då passade jag på att baka ännu en kladdkaka, dock ett annat recept än i går. Denna är en riktig chocoholickaka, med massa choklad, både i och utanpå. 😀

Här kommer receptet innan jag kilar iväg, för den som vill göra en riktigt god kaka till söndagsfikat. =))

 

Chocoholic-kladdis!

 

Du behöver:

 

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl (150 g) vetemjöl
1 krm salt
5-6 droppar mintessens
 

Daimgrädde
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
1 påse dajmkulor
blandat chokladströssel

 

kladdkaka22

 

Gör så här:

 

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
 

Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda
till en jämn smet och låt svalna lite.
 

Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
 

Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14 –15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Själv kylde jag ner min i frysen eftersom jag skulle ha den idag.

 

kladdkaka31

 

Lossa kakan ur formen. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner dem i grädden. Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med chokladströssel av olika slag.

 

kladdkaka41

 

Själv använde jag olika strösselsorter som jag hittat på Maxi, supergoda chokladsaker. 😀

 

kladdkaka5

 

Rikligt med strössel på så det blir riktigt chokladigt. 😀

 

Nu ska jag försöka få med mig kaka, hund och väska med lite olika måste-prylar ner till min mor. 😛 Ha en fortsatt fin söndag alla, och på återseende lite senare!

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Dagens söndagsfika, Chocoholic-kladdis! :-)”

  1. sanna♥ Says:

    mumsigt 🙂

Posted by Cherlindrea
Dated: 22nd maj 2011
Filled Under: Bakverk & pajer, Desserter, Mat & Bak