frukostlunch1

Hej hej alla!

12,9 ljuvliga plusgrader visar min termometer. 😀 Det är lite småkyligt i vinden idag men solen skiner och himlen är klarblå. Älsklingen är iväg med kompisen Danne på hojarna ut till Hofsnäs herrgård, eller ja – dom är nog där redan – för en fika i solen. Hade gärna varit med om armen tillåtit men det ligger en hel underbar sommar framför oss, så det kommer fler tillfällen. 😀

Just nu halvligger jag i soffan med datorn i knät och min lilla frunchbricka på bordet bredvid mig. Te, äpplen och yoghurt – kanske inte jordens mest avancerade frukostlunch..haha! Men jag var inte sugen på nåt mer, så det fick bli så idag. 😉

***

frukostlunch2

***

Kan förövrigt hett varna för yoghurten jag har i glaset. 😛 Yoggis drömyoghurt med mjölkkolasmak är absolut livsfarlig! Jag skulle kunna föräta mig totalt på den, och den är ju inte jordens magraste yoghurt precis..hehe! Men den är galet god och funkar lika bra till frukost som till efterrätt. =))

Det blir förövrigt en sån där riktigt onyttig dag idag, men det är faktiskt ganska härligt att bara strunta i allt nyttigt och bara äta vad 17 man vill ibland. Och senare i eftermiddag blir det våfflor till ”middag” för mitt hjärta och mig. 😀 Det är ju våffeldagen idag, och helt legalt att äta så många våfflor man bara kan. *s* Håkan älskar våfflor så han är knappast nödbedd. =))

Lite kuriosa om dagen är att Våffeldagen kom till genom den kyrkliga högtiden Marie bebådelsedag, då jungfru Maria enligt traditionen fick chockbeskedet att hon var med barn. ”Vår fru-dagen”, som den också kallas, blev genom något slags visklek till slut till ”Våffeldagen”. 😀

***

frasvafflor12

***

Så här kommer – dagen till ära – en favorit i repris, mitt godaste våffelrecept! 😀

Ha en härlig dag i solen alla och njut av hemlagade våfflor med sylt och vispgrädde. =))

***

Frasvåfflor


Till ca 10 laggar behövs:

50 gram  smör
4 dl  vetemjöl
2,5 dl  vatten, eller vichyvatten
2 krm  salt
4 dl  grädde

Gör så här:

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Rör samman mjöl, vatten och salt till en jämn smet.
3. Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och smör i smeten.
4. Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
5. Häll i ca 1 dl smet och bred ut den lite. Grädda tills våfflan fått fin färg.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “Hemmagjorda frasvåfflor idag! :-)”

  1. Daisy o Carl Says:

    Mmm… Så Gott 😀

  2. Amanda Marks Says:

    va kul å se att det inte bara är jag som är tokig i den yoghurten! tycker dom flest pratar illa om den 😛

  3. Cherlindrea Says:

    Amanda: Åhh hur kan någon bara tycka att den inte är god!?! *skratt* Jag klarar mig inte utan minst ett paket i kylen. 😀

Posted by Cherlindrea
Dated: 25th mars 2012
Filled Under: Allmänt, Desserter, Mat & Bak