49977B7D-CD05-46A5-9AC6-0033EEB82BFD

Hej alla!

Som vanligt släpar jag en dag efter med mina inlägg eftersom jag alltid är för trött för att lägga över bilder och blogga när jag kommer hem ifrån något. ? Men bättre sent än aldrig kanske. ?

Igår åkte hjärtat och jag iväg till Skene Marten, något vi inte hade riktig koll på vad det egentligen var för något. Men vi gissade att det var någon marknad i allafall och tyckte det lät som en trevlig grej. Och det var det också. ?

En riktigt stor marknad, med massa kul att titta på, serveringar, caféer och stort tivoli. Och självklart, i dessa tider, de allestädes närvarande partitälten. ?

ECE58F2A-466B-42F9-8B02-416643F55B9C

Det var riktigt roligt att gå runt att kika på tivolit, det var längesen jag var på ett sådant stort, inte bara någon enstaka karusell som det brukar vara på marknader. Och det var många år sedan jag var på Liseberg. Men något både Håkan och jag reagerade på var det extrema oväsendet. ? Jag är som sagt van vid Liseberg sedan hela min uppväxt i Göteborg och det kan knappast räknas som ett direkt tyst och rofyllt ställe. Men detta var helt sjukt! Jag vet inte om jag blivit ljudkänslig med åldern..haha! Men jag tyckte ljudnivån var urjobbig! Skrikande från åkattraktionerna är man ju van vid, och hög musik också. Det var själva attraktionerna som väsnades över all måtta. Vi hade ju Loxy med oss också och även om hans hörsel blivit sämre med åren så ville vi inte utsätta honom för oväsendet där inne.

1CFE30C2-4FB1-4878-96A8-784A37821894

Men som sagt, det var ändå kul att se det. Det kan inte hjälpas, jag blir lite barn på nytt när jag kommer in på ett tivoli. ?

På marknadsområdet var det lugnare, i allafall sedan dom fått stopp på ett billarm som stod och ylade typ våra första 20 minuter vi var där. Det höll på att göra mig galen och ju närmare vi kom oljudet desto oroligare blev Loxy, tills han började yla i takt med larmet. Så det var bara att strosa runt i andra delen av marknadsplatsen tills någon fått tyst på eländet.

 508651B0-2301-445D-BE54-0174CBFB40E1

Men bortsett från oljuden så var det en jättetrevlig och mysig marknad. Färgglad och med massa fina varor. Såklart en hel del saker som alltid förekommer på marknader, så som billiga kläder och smycken, men även riktigt vackra hantverk i silver, skinn, läder och trä. Goda ostar, grönsaker, korvar, bröd och godis och massvis med vackra höstblommor och lökar. Det doftade ljuvligt överallt, i en blandning av brända mandlar, flottyrringar, grillad korv och hemlagat marknadsgodis. Lite av det sistnämnda fick faktiskt följa med oss hem.. ??

***

72B5349C-8F27-41C0-A7D3-60D4A8EF7A0C

 ***

Dessutom provade vi en sak som jag varit nyfiken på lääänge, nämligen Churros. Jag vet ärligt talat inte exakt vad det är, men nån slags friterade våffelpinnar typ.. ?Sockrade, och serverade med valfria tillbehör. Vi valde mjukglass och noisettetopping. Dom var riktigt goda men lite överskattade enligt min smak. Jag tyckte faktiskt dom luktade godare än dom smakade. ? Men nu har jag provat i allafall. ?

***

Det blev en fin dag i septembersolen och det är ju alltid roligt att komma iväg på något och ta vara på de här sista fina varma sensommardagarna.

Nu ska jag förbereda mig för valvakan men jag återkommer lite senare. ?

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 9th september 2018
Filled Under: Allmänt