F9E6C0D7-262C-4E3B-BB45-06133BC82C5A

Hej alla!

Nu var det riktigt längesen jag skrev något i bloggen. Nästan två månader sen närmare bestämt. Egentligen har det ju funnits massor att blogga om men många gånger tar andra sociala medier över. Vilket är himla synd egentligen för det är ju stor skillnad på att t.ex dela en bild på sin middag på Instagram till att dela med sig av receptet på sin blogg.
Men den sista tiden har mycket varit fokuserat på Covid-19 och alla samhällsproblem det för med sig. Här i vår stad har vi dessutom drabbats av en riktig brottsvåg och det blir mer och mer utbrett med de kriminellas framfart. Inget av detta är ju något som inspirerar till att blogga. Jag har i alla år försökt att hålla min blogg så positiv som möjligt, men det innebär förstås inte att jag inte har åsikter om allt som händer. Och nu känner jag att det är svårt att hålla samhällsfrågorna utanför bloggen. Så jag kommer gå in lite på det också och tar gärna emot kommentarer om det jag skriver.

***

Idag blir det dock lite annat. Jag har ju gått på fotokurs några veckor och lärt mig en massa nytt som jag nu försöker befästa med övning och åter övning. Ännu mer nu, eftersom kursen är inställd på grund av corona, som allt annat där man samlas inomhus. 🙁 Nödvändigt såklart men ändå trist. Nu får man hoppas på nästa år och förhoppningsvis nästa kurs.

Men i allafall så gick min bror och jag ner till vår lilla lokala sjö härom kvällen och fotade lite. Resultatet av den kvällen kommer senare., det enda jag hade tillgängligt i ipaden nu var bilden brorsan tog på mig. 😁 Men det var en riktigt mysig kväll nere vid sjön och jag hoppas vädret tillåter en tidig morgontur snart så vi får fota lite gryningsbilder också. 😊

***

54B947E4-64B6-4A1B-B7E5-D9258E032E13

Idag har det varit regnigt, blåsigt och allmänt blött ute och inte direkt något trevligt fotoväder. Men fram på eftermiddagen föll faktiskt den allra första snön här hos oss.
I vanliga fall brukar både jag och maken sucka och känna att..jaha, nu är vintern här. Såå långt till nästa sommar, värme- och sommarmänniskor som vi är.
Men nu kände jag att jag är så himla trött på alla negativa tankar. Man suckar över pandemin, man sörjer över att inte kunna träffa nära och kära till jul och är dessutom rädd och orolig att någon ska bli smittad och svårt sjuk, och man suckar över den ständigt ökande kriminaliteten. Det var bara för mycket att börja sucka över vädret också. Snart blir man ju helt knäckt av alla negativa tankar.
***

Så jag bestämde helt enkelt att vi skulle välkomna den första snön i stället, med provsmakning av glöggen och lite pepparkakor och lussebullar. 🤗 Lite mys med tända ljus och värme i stället för gnäll. För vädret är ju ändå det minsta problemet vi alla har just nu.

***

28114177-E724-4CDF-ABE3-71AFE2CF4E36
Lussebullar bakade jag tidigt i år men dom har haft en strykande åtgång så det kommer snart vara dags att baka en sats till. 😁

Och vi har faktiskt smygstartat med en helgskinka också. 😋 En liten en som tog slut nästan innan den var färdiggriljerad. 😅 Nu väntar jag bara på att skinkorna ska dyka upp i butikerna igen.
***

D074ADBD-3E61-42B7-8BD3-6CA4B4016287

Vi storhandlade på nätet igår och fick hem våra varor i morse. Förmodligen trodde plockpersonalen att vi var helt galna, för att inte tala om killen som levererade alla 15 kassar. 😅 Men vi handlade faktiskt ihop med min mamma och bror också, helt perfekt nu så man kan undvika affärerna så mycket det bara går. Och det märks att näthandeln har ökat. Det är nästan omöjligt att få en plock- eller leveranstid samma vecka som man beställer. Vi hade ren tur som fick en avbokad tid redan dagen efter, för egentligen hade vi räknat med leverans först nästa vecka. Det kan ju vara bra att tänka på nästa månad om man vill handla julmaten på nätet och hinna få hem den i tid. För då lär många handla de sista dagarna före jul.

***

Men nu ska jag sätta mig vid datorn och redigera senaste fotona från kvällsturen vid sjön så jag kan lägga in några här. 😊

Ha en jättefin kväll alla, och håll avstånd, tänk er för, stå ut och försök att tänka positivt.
❤️❤️❤️

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 19th november 2020
Filled Under: Allmänt