Inredning & design Inredningsprylar

Paketet som kom igår… ;)

servis1

Det här är vad som kom i paket på posten igår! smiley Eller ja, en del av den i allafall. Håkan och jag har valt ut en servis som vi ska köpa in, men eftersom den inte är alldeles gratis så har vi valt att köpa ett kuvert åt gången á en mattallrik och en assiett plus att vi även får med matchande förrättsskålar. Vi har inte riktigt bestämt oss än, men troligtvis kommer vi att samla till åtta kuvert, igår kom det fyra stycken på en gång. I nästa leverans kommer vi även att få med startgåvan som består av värmeljusstakarna och ett trevånings kakfat.

servis2

När vi väl fått alla de kuvert vi vill ha, inklusive de djupa tallrikarna, så kommer vi även beställa de matchande tillbehören, så som uppläggningsfat, skålar, terrin och salt&pepparkar. Servisen finns i ett flertal olika delar….

servis3

…även kaffeservis bestående av koppar, fat och assietter och med matchande sockerskål, mjölkkanna, kaffekanna och kakfat. Plus då både två- och trevånings kakfat som syns på bilden ovan.

servis4

Servisen heter Noblesse och kommer ifrån Fyrklövern. Jag har beställt lite saker därifrån tidigare och har alltid varit nöjd med kvalitén. Och nu kom ju som sagt de första fyra kuverten igår och de var ännu vackrare i verkligheten än på bilderna. smiley Både Håkan och jag är förtjusta i fyrkantigt porslin men ville ändå inte ha en hel servis som var för markant fyrkantig, eftersom man lätt kan tröttna på det. Noblesse känns – trots sin form – ändå tidlös och neutral nog till att man ska kunna variera färgerna på dukar, servetter och liknande i det oändliga. Och det roliga är att jag bara för några månader sedan fick ärva mina föräldrars glasservis som införskaffades strax innan jag föddes. Glasen är kantade med en guldrand och passar helt perfekt till Noblesse. smiley

Det ska verkligen bli superroligt första gången man bjuder på middag och kan duka med hela servisen komplett. Men framför allt är det något speciellt med att spara på en servis tillsammans. En symbolisk sak på något sätt. Jag är i allafall toknöjd med vår nya vackra servis! smiley

servis5

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...