Allmänt

Ny hobby! =))

    

Jag hade ingen aning om vilken kategori jag skulle lägga detta inlägg under, men det får väl kanske bli en egen så småningom. smiley Fast egentligen passar den ju bra här också. Detta om något är ju handarbete.

Nog om det! Här kommer i varjefall det jag utlovade för ett tag sen. smiley Ärligt talat, har ni sett något så läckert!?! Och då menar jag inte bara ur ”ät-synpunkt”..hehe! Jag blev fullkomligt faccinerad när jag råkade surfa in på en sida där en tjej visade sina tårtalster. Efter det har jag varit runt på många sidor, den ena mer otrolig än den andra.

 

 

 

 

 

 

 

Jag har dessutom hittat både forum, ”lektioner” och webbutiker med alla möjliga tillbehör för att kunna tillverka sådana här skönheter. smiley Det fantastiska är ju att allt är ätbart. Vissa tårtor skulle man kunna tro är dekorerade med äkta blommor, men allt är gjort i bland annat socker och marsipan.

 

 

 

 

 

Jag har som sagt varit inne på mängder med sajter och de här första kollagen på tårtor är på sådana som är mer ”vanliga”, om man nu kan säga så om dessa konstverk. Alltså födelsedagstårtor och liknande. Jag kommer att lägga ut fler bilder på andra kategorier, så som doptårtor och bröllopstårtor som fick i allafall mig att tappa hakan. Dessutom hittade jag en hel del tematårtor som var fantastiska. Men även de kommer i andra inlägg. Jag var tvungen att dela upp dem lite, med tanke på mängden, och jag var även tvungen att sålla bort en massa. Annars hade jag lätt kunnat lägga ut flera hundra tårtor här. smiley

 

 

 

 

 

Men jag tycker dessa med en massa blommor är så vackra. Och jag är grymt imponerad över de som har gjort dem. Vissa är helt självlärda, och har bara haft någon bok eller bild att gå efter när de har gett sig på sin första tårta. Förhoppningsvis har jag kanske lite hjälp av att jag har gjort massa saker i cernitlera tidigare, men det återstår att se. Jag ska i allafall börja med en lätt liten variant och se om det är något jag har lust att fortsätta med. Så nästa steg nu, blir att beställa hem lite material och välja ut nåt av alla fina recept som snälla tårtkonstnärer delar med sig av på olika forum. Och är det något jag tycker är kul, så lär det bli myyycket tårtätande för mina stackars vänner och familj framöver. *s*

Sist ut, dessa fantastiska blomstertårtor! Man tror knappt det är sant att man bara kan käka upp rubbet, men min stora fråga är nog mer; Hur har man hjärta att göra det???

 

 

 

Som ni ser, så är tårtorna numerade. Jag har tyvärr inte lyckats få tag i namnen på alla tårtkonstnärer, ej heller efternamnet på alla. Men skulle någon av er se detta så hör av er, så lägger jag naturligtvis till ert namn. iu=ingen uppgift.

Bilderna uppifrån och ner:

Kollage 1:

1-2 Margareta Johannesson

3-4 iu

Kollage 2:

1. Emma Josefsson

2. Anna

3. Tina Kruber

4. Camilla Jagler

5. iu

6. Anna

7. Annki Falk

8. Birgitta Persson Waiswa

9. Anna Gran

Kollage 3:

1. Anna

2. Tina Kruber

3-4 iu

5-8 Margareta Johannesson

Kollage 4:

1. Margareta Johannesson

2. Lotta Grotht

3. Anna

4. Jessika Ivarsson

5-6 iu

7. Anna

8. iu

9. Emma Josefsson

Kollage 5:

1-3 Anna

4. iu

// Indra – Toksugen på att få prova detta! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...