Mat & Bak

Chicken á la King!

chicken1

Nu har jag äntligen fått gjort mina dagens måste-saker, men det har gått ganska långsamt idag. Jag har medvetet undvikit att stressa så jag inte ska bli liggandes i morgon igen i ett mörklagt sovrum.

Nu står jag i allafall i köket och gör min egen lilla variant av Chicken á la King som Loxy, kissarna och jag ska äta till middag i dag. smiley Min egen variant innebär i princip bara att jag utesluter vinet idag, eftersom jag inte hade något passande vin hemma. Det tar ju sin lilla tid att göra den här rätten, men den sköter ju i princip sig själv när man väl har slängt i alla ingredienser, så jag tycker den är jättesmidig. Dessutom älskar jag kokt kyckling! smiley
För er som vill prova en smakrik, supergod och dessutom snäll-mot-magen rätt så kommer receptet här. 🙂

Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 3 tim Färdigt på: 4 tim Ingredienser

1 1 morot, i bitar
1 1 gul lök, i bitar
1 1 selleri, i bitar
1 1 purjolök, i bitar
5 5 st lagerblad
5 5 st vitpepparkorn
1 1 dl vitt vin
3 3 dl vispgrädde
1 1 gul paprika, i strimlor
1 1 grön paprika, i strimlor
1 1 röd paprika, i strimlor
6 6 st vitlöksklyftor
0.5 0.5 purjolök, i ringar
smör
olja
salt
peppar
ev lite worcestershiresås

Gör så här

1. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg den tinade kycklingen i en annan gryta. När vattnet kokt upp, häll det över kycklingen så att det täcker hela.

2. Tillsätt det skurna grönsakerna, lagerbladen, vitpepparkornen och det vita vinet och koka under locket på svag värme tills köttet är mört, cirka 2-2 1/2 timme.

3. Ta upp kycklingen och låt svalna. Sila buljongen och koka ihop till 1/2 deciliter återstår. Tillsätt vispgrädde och fortsätt att koka till en jämn konsistens.

4. Fräs paprikastrimlor, vitlök och purjolöksringar i olja och smör. Slå över såsen och låt puttra. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite worcestershiresås.

5. Lägg upp kycklingen på ett stort fat och häll över såsen.

6. Servera med nykokt ris.

Smaklig måltid! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...