Allmänt

Höjda priser – igen! God morgon förresten! ;-)

loxymorgon60

 

God morgon alla denna strålande morgon! 😀

 

Solen skiner från en klarblå himmel, och jag ser inte längre ut som en bulldog. 😛 Då kan man inte bli annat än på gott humör, även om jag inte har fått sova sådär väldigt mycket i natt. *s* Men det var inte helt fel att sitta på balkongen i tystnaden på morgonkvisten heller, med kaffekoppen och en tidning och bara njuta. =))

 

cutecolorsplantflower4

 

Jag har suttit här på morgonen och sökt på nätet efter info om en trädgårdsloppis i Sjöbo Sommarstad som skulle vara idag, men inte hittat nånting om det. Förra helgen, när vi kom ifrån bakluckeloppisen mamma och jag, så såg vi uppsatta A-4lappar lite överallt i området om den här trädgårdsloppisen där ute och det skulle vara fika, tipspromenad och lite annat kul. Så jag trodde förstås att åtminstone BT skulle skrivit nåt litet i sin kalender om det idag, men icke. Och då blir jag ju genast lite fundersam… Såg vi fel på dag? Så himla kul är det ju inte att åka dit ut om det inte är något idag. Hur 17 ska man få reda på det? Jag kan ju inte ringa nån av stugträdgårdarna liksom… *s* Hmm..får rota lite mer i det där.

 

cutecolorsplantflower4

 

I stället läste jag en annan sak på Borås Tidning som var mindre kul.
Busspriserna ska chockhöjas från och med måndag. Precis som dom inte redan var tillräckligt höga. Nu åker inte jag buss så där himla ofta, men tillräckligt för att störa mig på kostnaden när jag gör det. Men det verkar inte som om man drabbas som vuxen inom stan, där kommer priserna ligga kvar på 25:- för en enkel biljett. Däremot kommer barn och ungdomar att drabbas, som kommer att få betala 19:- i stället för 12:- för en enkel biljett och jag måste säga att jag tycker det är mer än sjukt. Ungdomarna som verkligen inte har mycket pengar att röra sig med – hur kul är det för dom att lägga sitt lilla studiebidrag på bussresor??

 

För resor utanför tätorten kommer även priset för vuxna att påverkas. En resa som idag kostar 25:- kommer nästa vecka att kosta 38:-! Priset på samma resa för ungdomar som idag kostar 12:- kommer på måndag att kosta 29 kronor!

 

Ytterligare en sak som förändras är värdekorten, som man kan ladda med en summa på till exempel 100:- och där det dras av pengar för varje resa. Där måste man från och med måndag betala ytterligare 100 kronor i pant (?) när man vill köpa ett värdekort.

 

De saker som ska vara positiva med förändringarna nästa vecka är att gränsen för ungdom/vuxen ökar från 16 till 19 år, och att det blir billigare om man gör längre resor. Det ska kanske låta bra, men jag tror ändå att den stora kategorin bussresenärer är den som åker de kortare turerna och strax utanför tätorten, inte långåkarna. Då tar man hellre bilen. Så dom har satsat på helt fel målgrupp – eller rätt – beroende på vem som ska tjäna på det – resenärerna eller bussbolaget…

 

*

 

Busschaufförerna kommer hur som helst att få stora problem med förbannade resenärer på måndag. Västtrafik har nämligen inte gått ut med någon information om prisändringen – det gör dom först på måndag – när ändringen redan trätt i kraft. Vilket innebär att många som kliver på bussen den dagen inte kommer att ha en aning om de höjda priserna. Chaufförerna har blivit informerade om att släppa på folk som inte har tillräckligt med pengar, och en anonym busschaufför skriver i kommentarsfältet i BT’s artikel att de även blivit informerade om att hänvisa folk till Tidpunkten – Västtrafiks information. Men denna chaufför var inte glad, och menade att dom borde fått mer information och mer utbildning att hantera den här situationen. Jag kan inte påstå att jag avundas dem när detta kör igång på måndag.

 

Hur som helst tror jag att fortsätter de här ökningarna, så kommer fler och fler ta bilen härdanefter, trots miljötänk. Dom har helt enkelt inte råd att ta bussen när bilen blir billigare.

 

cutecolorsplantflower4

 

Jaja, hoppas jag har lyckats nå ut till någon i Borås i allafall som kanske inte läst detta själv i BT idag.

 

Själv ska jag ta mig en kopp kaffe till och sätta mig på balkongen en stund med min senaste ”Allt i Hemmet” som jag fick av min mamma och bror igår. Tack söta ni! 😀

 

Ha en jättehärlig lördag alla och må så gott! Vi får väl se om det blir någon trädgårdsloppis för mig idag,
annars dyker jag upp här lite senare. (Det gör jag ändå, men ännu senare då.. 😉 )

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

 1. säger:

  Jag läste idag om en megaloppis i Majorna 24 maj..

  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=495422

 2. Cherlindrea säger:

  Oj!!! 😀 Tack för tipset! Vilken superkul grej! Jag tycker det är så himla roligt med loppisar och det här verkar ju vara en riktig mastodontvariant. 😀
  Undra om man kan övertala sambon till en liten Gbg-tur.. 😛 Han brukar vara lite mer svårövertalad på helgerna när det gäller mina shoppingturer eftersom inga Harley-butiker är öppna då… haha!

  Ha en jättefin dag vännen! Kramar!

 3. säger:

  Låna gärna bilder och tipsa, jag blir bara glad:)

  Jag ska föröska gå på jätteloppisen i majorna den 24 maj, absolut, men jag vet ju inte förrän samma dag om jag står på fötterna så vi får se.

  Hälsa gubben att många HD-åkare åker ner till klippans konstcafé och fikar på uteserveringen i hamnen under älvsborgsbron och då kan han sitta där och gassa medan du loppar loss..

  http://www.klippanskonstcafe.se/

 4. Mollice säger:

  Hej! Jag har varit på loppis i Sjöbo sommarstad idag, varför ringde du inte till mig och frågade, du vet ju att mamma har stuga där?? Mycket prylar i massa trädgårdar och mycket folk som gick omkring. Jag köpte en tomatplanta med en tomat som ska smaka lite åt chokladhållet. Får väl se hur det blir med den, om jag lyckas 🙂 Vi hörs! Kram

 5. Cherlindrea säger:

  Mollice: Hej gumman! Jag tänkte faktiskt ringa dig, men jag hittade informationen till slut. 😀 Men vi valde att åka till Frufällans marknad i dag i stället. Jättekul det också, jag hittade massor där också. Men vi var verkligen i valet och kvalet. 😛
  Ska bli kul att höra hur det går med din planta.
  Ha det gott så hörs vi. Kramizar!

Kommentarer är stängda.