Hej på er!
Ja, det har varit en milt sagt grå dag idag. Ösregn precis hela dagen, grått och trist. Och ingen ring har dykt upp. Jag har fortfarande en stark känsla av att den ligger där ute i skogen, men säkert vet jag ju inte. Jag ska dock ge mig ut igen så fort solen tittar fram, och gå igenom området en gång till.
Förutom detta har det varit en riktigt mysig dag här hemma faktiskt. Jag bjöd hem mamsen på en fika och vi har suttit med en jättepacke ihopsparade receptsamlingar och pratat bakning och matlagning i stort sett hela dagen. *s* Men under tiden har jag också bakat bröd, något jag hann med samtidigt, eftersom brödet jag valde att baka idag skulle jäsa i sammanlagt fyra (!) timmar. Det var ett förstagångsförsök, så blir det bra lägger jag ut receptet här senare. Det är inte mycket jobb med det, även om tiden är lång.
Däremot vet jag precis hur min Tigerkaka blev! 😀 Om jag inte skärper mig så kommer jag äta upp hela själv… *s* Men jag bjöd förstås mamma på den idag och den fick MVG av henne. 😛 Här kommer receptet för den som vill lysa upp grådasset lite med ett gott kaffebröd. 🙂
Tigerkaka
Du behöver:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
4 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och den mindre mängden vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Ta undan 1/3 av smeten. Blanda i kakao och den större mängden vaniljsocker.
6. Fyll en smord och bröad sockerkaksform med den naturella smeten.
7. Häll sedan ut den chokladsmaksatta smeten över den naturella i formen.
8. Blanda försiktigt smeten i formen med en gaffel så det bildas tigrerade mönster.
9. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
10. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Lycka till! 😀
Nu ska jag börja borsta potatis. Det blir hemmagjord inlagd sill och färskpotatis till middag idag. 😀
Ha en mysig eftermiddag alla!
Ååh tack så mkt :)!! Sorry har varit urusel på att svara på kommentarer senaste dagarna, men nu är jag tillbaka igen hehe. Hoppas du får en suuper skön helg. Själv ska jag ta massa avsked då jag åker hem över 4 månader till Sverige från Schweiz, alltid tufft med sådant tkr jag. Kram 😀