Mat & Bak Pyssel & handarbete

Gårdagens pepparkaksbak i bilder =))

pepparkakor3

Tänkte jag skulle lägga upp några kort på gårdagens arbete. 😉

Jag gjorde inte så mycket pepparkakor faktiskt, bara på 1/2 kg deg. Vanligtvis brukar jag ju slå på stortrumman så fort jag ska baka något, men jag orkade faktiskt inte. Jag var ju trött igår och hade migrän, så jag tyckte det räckte med de fem plåtarna det blev. Det som egentligen tog längst tid, men som även var roligast, var att dekorera alla pepparkakor. 😀

Jag har faktiskt, tro det eller ej, aldrig gjort det förut. Men nu har jag ju en massa roliga geléfärger som jag har köpt för sockerpastainfärgning, och då tyckte jag att jag kunde passa på att göra lite roliga kristyrer. Det blev sju olika färger som jag lekte med. =)) Mönstren ser inte kloka ut! *Gapskratt* Men helhetsintrycket ser festligt ut tycker jag.

 

pepparkakor1

 

När man sitter med fem plåtar fulla med pepparkakor så ser arbetet ganska ohanterligt ut. *s* Så jag lade inte ner något direkt krut på att göra ”fina” dekorationer, utan hade mest kul med alla färger. Och så hade jag en massa olika strössel också förstås – hjärtan, stjärnor, silverkulor och liknande.

 

pepparkakor2

 

Det blev en salig blandning av hysteriska och färgglada pepparkakor som nästan ser ut som ett gäng ungar har gjort dem. Haha! Men jag är jättenöjd med mitt pyssel ändå, för det ser såå mysigt ut med glasburkar fulla med färggranna pepparkakor på bänken. 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(8) kommentarer

  1. Dennis säger:

    Dom va goa:p Mamma och evelyn tacka så mycket:)
    Du är tokig som orkar hålla på med sånt där;)
    Kram Bror

  2. Det ser så snyggt ut 🙂 Nu vill ju jag också baka pepparkakor 😉 Jag har nämligen sagt att jag inte skulle göra några i år eftersom vi alltid lyckas bränna dem.. Hoppas du har en bra dag.

  3. säger:

    Åh så sött 😀
    Vaaad kommer eve säga om detta? 😉

  4. säger:

    tänk att enkla pepparkakor kan se så underbart härliga å goda ut – mums.

  5. Nej, varför bara göra vit kristyr om man kan göra massor av färger 🙂

  6. säger:

    Asså, nu MÅSTE jag bara baka! På fredag ska jag följa ditt goda exempel och baka roliga pepparkakor med kristyr. Vad kul att du har dem i genomskinliga burkar, så man kan njuta av dem även när man inte mumsar på dem! Lurigt!

    Hej hopp!!

  7. säger:

    Va duktig du är!
    Åh vilka fina pepparkakor =)

  8. säger:

    Hej vännen!!

    Hoppas att huvudet har gett med sig!!! Herre jissanes vad du är pysslig. Dina bakverk ser helt otroligt goda ut. Önskar jag hade ditt engagemang och pysseltålamod.

    Här i huset börjar vi må bättre, vilket är super skönt. Det är så tråkigt när ingen mår bra.

    Kram Kram

Kommentarer är stängda.