Mat & Bak

Lunchmacka – Svamptoast med bacon

svamptoast1

God middag alla därute. Det blev inget morgoninlägg för mig idag, för jag somnade faktiskt vid sex-tiden och fick sova ända till halv tio! Ja, jag vet.. *skratt* Det låter ganska absurt att vara tokglad över att ha fått sova i ”hela” 3 1/2 timme, men ni som känner mig eller följer min blogg tycker nog knappast att det är konstigt.

Sen har vi haft fullt upp här på förmiddagen. Det ska verkligen bli jättekul med utställningen i helgen! Håkan är iväg för att möta Jari nu. Dom har fyra hojar att frakta till Knalleland senare, så dom får att göra idag. *s* Men vädret ser bra ut. Ingen supervärme, men helt klart acceptabelt och ingen frost… *s*

Här kommer i allafall ett litet recept på dagens lunchmackor. Jag skrev av det ifrån en veckotidning hemma hos Håkans mamma i Härnösand när vi var där för några somrar sen, och det har blivit en klar favorit här hemma. En perfekt, supergod lunch.

SVAMPTOAST MED BACON (4 pers)

400 gram blandad svamp (shiitake, champinjoner, ostronskivling, kantareller)

1 charlottenlök

1-2 vitlöksklyftor

smör

4 skivor bacon

3 fasta tomater

vetemjöl

salt, peppar

4 skivor grovt lantbröd

färska örter eller persilja

1. Skär svampen i grova bitar. Finhacka lök och vitlök och fräs snabbt i lite smör. Tillsätt svampen och fräs den gyllene.

2. Strimla baconen, fräs det frasigt och blanda med svampen. Skär tomaterna i tjocka skivor och vänd dem i mjöl. Salta, peppra och stek dem snabbt i het panna.

3. Stek eller rosta brödskivorna. Fördela tomaterna ovanpå och fortsätt med svampen. Garnera med färska örter eller persilja och servera genast med en grönsallad.

Uteslut baconet om du vill ha mackorna helt vegetariska.

Ha en trevlig lunch, så ses vi om en stund igen. smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...