krusbarspaj1

Hej därute alla denna härliga söndag! 😀

Vilken helg vi har haft, vädermässigt! Det gör såå himla mycket för välmåendet och humöret när solen kommer fram och man börjar ana vår i luften. 😀 I går kunde jag inte låta bli att låta hela dagen gå i vårens tecken, till och med middagen. Det blev kräftmarinerad sill och potatis till middag, med syrlig krusbärspaj och hemmagjord vaniljsås till efterrätt.

Dessutom bakade jag en tigerkaka, en sån där klassiker för mig som jag nästan alltid svänger ihop när jag gör något annat, och så macroner – rosa söta små macroner med rosa smörkräm i mellan. 🙂

***

pink_macarons

Så det blev lite fikabröd att lägga i frysen igår. 😀 På eftermiddagen kilade jag bort till mamsen med några nybakade macroner som jag tyckte att hon skulle bjuda på till kaffet på kvällen på sin dammiddag hon hade. I gengäld dök hon upp fram emot kvällskvisten med en smörgåstårtebit till Håkan och mig som blivit över på middagen. Mumma! 😀

Här kommer i allafall receptet på pajen jag gjorde, en superenkel men jättegod paj som passade perfekt ihop med hemmagjord, rårörd vaniljsås. Finns recept på det här. 🙂

KRUSBÄRSPAJ

Du behöver:

DEG:

150 gram smör

3 1/2 dl vetemjöl

2 msk vatten

FYLLNING:

ca 1 liten krusbär

2 msk potatismjöl

2 msk strösocker

(sockret är en smaksak, men tänk på att krusbären kan vara lite sura)

Gör så här:

Blanda samman smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåpa snabbt till en deg. Slå in degen i plastfolie och lägg att vila 1 timme i kylen.

Kavla ut degen till en stor platta, lagom att passa din pajform. Spara undan en bit till locket. Lägg degen mellan två plastfoliebitar när du kavlar så klibbar det inte. Lägg ut degplattan i en lätt smord pajform och tryck ut den i kanterna. Nagga botten med en gaffel.

Fyll pajskalet med krusbären och strö över sockret. ”Dofta” över potatismjölet med hjälp av en fin sil.

Kavla ut resten av degen och skär långa strimlor som du lägger som ett nät över pajen.

Grädda pajen i ca 20-30 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.

Njut den ljummen med hemmagjord vaniljsås!

***

Nu ska jag kila ner i köket och börja förbereda middagen tänkte jag. Ha en härlig dag alla och på återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 26th februari 2012
Filled Under: Bakverk & pajer, Mat & Bak