7595EA32-01AE-4C36-90CD-20781E1D393BGod morgon på er denna soliga skärtorsdag!?

Det har verkligen varit några riktigt fina och härliga vårdagar och vi har försökt att ta vara på dom på bästa möjliga sätt. Umgåtts utomhus och försökt att tänka på att ändå hålla en viss distans till varandra.
Härom dagen tog vi med oss fikabröd och kaffe och promenerade upp till Hestra klint för att njuta av det fina vårvädret.
***

26D366A9-F883-4FA7-B2EC-18D461E191E4***

 Det var en riktigt mysig utflykt trots att det blåste ganska ordentligt uppe på höjden. Lotus fick vara med om sin första utflykt och älskade det. Han hade väl hamnat i pinn-paradiset där i skogen. ? Han älskar pinnar så till den milda grad att vi börjar bli en smula bekymrade. Hade han bara tuggat sönder dom hade det väl varit en sak, men han envisas ju med att äta upp dom också.
***

EC00D33A-306D-4EC4-B047-523F29A4B7A8***

 Vi får helt enkelt försöka hitta på andra roliga saker för honom och försöka distrahera honom från pinnarna och hoppas att han slutar äta precis allt när han blir lite äldre. ?

***

6B164AE1-5D50-45A9-A3F1-35690D39E875Dagen efter bestämde vi oss för årets grillpremiär. ?

AA8382A8-B74A-42DF-A9FE-502C227D6E51

Trots blåsten var det underbart att sitta ute och äta för första gången i år. ? Vi var inte många men vi kände ändå efteråt att det kanske var lite dumt att sitta så nära varandra vid bordet. När man läser i tidningarna om alla som satt sig själva i hemkarantän med sina familjer och distanserar sig från andra så undrar man lite om man kanske tagit lite för lätt på risken. ? Och då talar jag om här i Sverige där många inte varit iväg nånstans eller träffat andra på flera veckor, inte dom sjuka som självklart ska hålla sig hemma, utan friska familjer som inte vill utsätta sig för smitta. Framför allt är man ju rädd att man utsatt mamma för fara. Hon är ju trots allt 70 år även om vi har svårt att förstå det. Hon har alltid känts så mycket yngre.
***

Hur som helst så beslutade vi efter dessa två dagar att det är dags att hålla distansen lite mer. Igår åkte jag till Ica Maxi för att handla åt både oss själva och mamma. Och jag blev chockad över hur mycket folk det var i butiken. Inte för att jag kan klaga på att folk måste handla, jag var ju där själv. Just nu är det ju nästan omöjligt att få en tid för plockning av matvaror via nätbutiken. Men det som jag reagerade på var att folk inte verkade det minsta intresserade av att hålla avstånd till varandra. Det var trängsel i gångarna såklart, men även där man kunde hålla distans till andra stod folk tätt ihop. Med jämna mellanrum upprepades ett meddelande i högtalarna om att man skulle hålla avstånd till varandra, det satt skyltar uppe vid tex potatisbingen att endast en i taget fick plocka sin potatis för att inte komma för nära varandra. Handsprit och handskar fanns vid entrén (även om handskarna var slut överallt, trots att jag inte såg en enda människa med handskar…?). Barn sprang runt överallt bland andra kunder, och ingen verkade bry sig det minsta trots att Ica Maxi gjorde sitt bästa för att få folk att tänka sig för. Med tanke på de hårda restriktionerna i andra länder med begränsat antal kunder i butikerna mm så är jag rädd att vi här i Sverige kommer att få en riktig chock när den allmänna smittspridningen verkligen får fart runt om i landet. Det känns riktigt otäckt att tänka på.
***

 DD776DB4-AA70-4FC4-8930-82DBF310C000
***

 Hur det än är med det hela så kommer vi i allafall vara lite försiktigare framöver. Det är otroligt tråkigt att inte kunna umgås som vanligt, men hellre ta den tråkiga tiden nu och kunna se fram emot en bättre tid efter att den här pandemin är över, än tvärtom.
Nu ska jag påskpynta lite här hemma och mysa med min lillkille. ?
Ha en fin dag alla därute och var rädda om er!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 9th april 2020
Filled Under: Allmänt