Mat & Bak

Dagens recept – Kantarelltoast

kantarelltoast2

 

Jag tänkte att ett enkelt litet recept på en kvällsmacka kunde passa bra nu i svamptider. Inget av de här recepten tar speciellt många minuter att slänga ihop, men är absolut supergoda båda två! Det är bara att välja vilket som låter mest lockande. 😉

 

 

Kantarelltoast

 

4 portioner

Du behöver:

4 skivor formfranska utan kant
4 dl stekta kantareller
3 dl grädde
klarnat smör
salt och vitpeppar

 

Gör så här:

1. Reducera grädden tills den blivit behagligt tjock. Tillsätt kantarellerna och smaka av med salt och peppar.

2. Stek brödskivorna i klarnat smör tills de blivit gyllenbruna och spröda.

3. Lägg brödskivorna på papper att torka ett ögonblick. Sedan är det bara att fördela stuvningen på bröden och hugga in.

1 portion

Du behöver:
 
10 st färska gula kantareller
1 dl grädde
0.5 st schalottenlök
1 st toast
1 msk hackad persilja

 

Gör så här:

1. Dela och rensa kantarellerna. Finhacka schalottenlöken.

2. Lägg en klick smör i stekpannan och låt det få lite färg. Lägg i svampen och salta och peppra lite.

3. Tillsätt lök och hackad persilja. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning.

4. Rosta och skär bort kanterna på ett vanligt toastbröd. Lägg upp svampblandningen på brödet.

 

Smaklig måltid! 🙂

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

  1. säger:

    Hjälp vad det där såg gott ut! Själv ska jag passa på att göra min fredagspizza ikväll. Det är lugnt och stilla här eftersom mina hundvakter är ute och plockar just kantareller. Kanske ska jag tigga ett par kantareller som tack för att dom fick ta hand om min hund…

  2. säger:

    Oj oj. Är du så glad i kantareller så har du ytterligare ett skäl till att komma hit snart igen. Var ute i förrgår och plockade lite snappt en halv Icakasse i vår egen skog. Orkade inte mer, och vet att det finns en hel del i skogen nedanför (där blåbären lockar mig) Här är vi så trötta på katareller för ett par år sen, så allt som plockas skänker bort. För det är samtidigt synd att slänga (!) eller låta hästarna trampa ner dem. Eller hur 😉
    Kramar!

  3. säger:

    Men å så smarrigt!!

  4. […] Nu när jag fick lite extra av skogens guld så var jag bara tvungen att testa ett recept på Kantarelltoast som jag hittade på Indras blogg Cherlindrea, som för övrigt är en av mina […]

  5. Tycker denna blogg var bra :).

Kommentarer är stängda.